Potpisani ugovori o sufinansiranju članarina sa sportskim organizacijama

U Gradskoj upravi juče su potpisani ugovori sa sportskim klubovima i organizacijama o realizaciji projekta „Sport dostupan djeci“. Ovaj projekat po prvi put se sprovodi u našem gradu, a u skladu je sa Programom razvoja sporta grada za period 2018-2022. godina, gdje je jedan od strateških ciljeva upravo dostupnost sporta djeci.

Načelnik resornog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, Dragan Banjac, kaže da će kroz ovaj projekat Grad Banja Luka sufinasnirati određen broj članarina za najniže uzrasne kategorije sportskih klubova. On naglašava da je osnovni cilj ovog projekta da se svoj djeci omogući bavljenje sportom, a ne samo onima koji su u mogućnosti da plate.

– U projektu učestvuje 37 sportskih organizacija iz 16 sportskih grana, a Grad će sufinansirati ukupno 289 članarina. Iz gradskog budžeta za ovu namjenu biće izdvojeno 50.000 KM. Takođe, naš cilj je i da na ovaj način podstaknemo djecu da se bave sportom, odnosno fizičkim aktivnostima. Projekat sprovodimo od 1. juna i prva godina će praktično biti pilot-projekat, a nadamo se da će u narednim godinama ovaj projekat zaživjeti u većoj mjeri, na zadovoljstvo djece i roditelja – kazao je Banjac.

Na javni poziv za učešće u realizaciji projekta “Sport dostupan djeci“, prijavilo se 46 sportskih organizacija.