За крај „Љета на Врбасу“: У недјељу традиционална трка дајак чамаца

Као завршница 69. по реду традиционалне манифестације „Љето на Врбасу“ у недјељу 25. јула са почетком у 17.00 часова на плажи Абација, биће одржана трка дајак чамаца.

Старт трке предвиђен је испод Клуба 22, а након спортске трке у свим категоријама – јуниора, сениора и ветерана и ове године биће изабран најљепши дајак чамац.

Ове године, манифестација „Љето на Врбасу“ коју организује Туристичка организација Града Бања Лука, а коју сваке године подржава Град Бања Лука и ове године понудила је мноштво садржаја, како спортских, тако и културно – забавних активности.

Манифестација „Љето на Врбасу“ и ове године је започела скоковима са Градског моста, а одржани су и „Плес под звијездама“ у Парку Петар Кочић, те „Бисокоп на отвореном“ на платоу испред твђаве Кастел.

Подсјећамо, Манифестацију на Врбасу први пут су организовали чланови Kлуба академичара Бањалука давне 1953. године под називом “Kарневал на Врбасу“. Kрајем 70-их година, манифестација мијења име у “Сусрети на Врбасу“, а од 1995. добија данашње име “Љето на Врбасу“.

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић