За боље услове живота: Изаберите представнике свог насеља

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Суграђани ће имати прилику да 20. фебруара на изборима за савјете мјесних заједница изаберу представнике свог насеља, који ће их представљати и радити на побољшању услова живота.

Управо својим дјеловањем, чланови савјета мјесних заједница треба да препознају потребе и проблеме становника својих мјесних заједница, те да буду спона између грађана и Градске управе, а све у циљу заједничког рада на унапређењу квалитета живота у свим дијеловима Бање Луке.

Зато су сви грађани позвани да се укључе у изборе за савјете мјесних заједница, који имају значајну улогу за задовољење потреба грађана како за комуналном и саобраћајном инфраструктуром, тако и за потребе у другим областима.

Избори ће бити одржани 20. фебруара у свих 57 мјесних заједница града Бање Луке, а Бањалучани ће тога дана у периоду од 09.00 до 17.00 часова бирати своје представнике у мјесним заједницама.

Грађани који су имали бирачко право на досадашњим изборима, то право имају и сада на изборима за савјете мјесних заједница.

Дакле, савјет мјесне заједнице бирају бирачи уписани у бирачки списак, који имају пребивалиште на подручју мјесне заједнице, непосредним тајним гласањем. Мандат изабраних чланова савјета траје четири године.

Према информацијама Градске изборне комисије захтјеви за овјеру кандидатских листи морају се предати најкасније до 5. фебруара до 16 часова, док ће овјерене кандидатске листе бити објављене 10. фебруара.

Подсјећамо, Скупштина града Бања Лука обавијестила је све политичке странке, удружења грађана и грађане града Бање Луке, да је Скупштина, на сједници одржаној дана 08. децембра 2021. године, донијела Одлуку о расписивању избора за чланове савјета у 57 мјесних заједница града Бање Луке. Одлука је ступила на снагу 17. децембра 2021. године.

Изборе проводе Градска изборна комисија Бања Лука и бирачки одбори.

На интернет страници Града Бање Луке можете пратити све информације у вези са предстојећим изборима за савјете мјесних заједница.