Ватрогасци свој дан обиљежили радно

 Фото: Град Бања Лука

Фото: Град Бања Лука

Бањалучка ватрогасна бригада Међународни дан ватрогасаца обиљежила је у радној атмосфери.

Наиме, 4. мај посвећен је ватрогасцима, који својим одговорним и несебичним залагањем, трудом и пожртвованошћу штите животе грађана и њихове имовине, ризикујући сопствене животе, док је цијели мјесец мај посвећен подизању свијести и заштити од пожара.

Мирослав Малинић, командант бањалучке Ватрогасне бригаде рекао је да бригада броји 82 члана, али да је старосна структура неповољна, те да постоји потреба за подмлађивањем састава ове јединице, напоменувши да је посао ватрогасаца хумано, али и веома опасно занимање.

-Ови хумани људи, који у многим опасним ситуацијама спашавају људске животе задужени су за интервенције у пожарима, земљотресима, поплавама, као и приликом саобраћајних незгода и грађанима стоје на услузи 24 часа дневно – истакао је Малинић, те додао да у току једне године ватрогасци имају у просјеку нешто више од 1,000 интервенција, али да на сву срећу ватрогасна служба посједује сву потребну опрему новије генерације.

Висок ниво спремности да дјелују у различитим ситуацијама и опремљеност јединице, бањалучки ватрогасци су показали суграђанима и на недавно одржаној тактичко-показној вјежби у склопу обиљежавања Дана града.