Усвојен дневни ред: Одборници ипак неће расправљати о смјени Шукала, градоначелник поручио како је ово и даље најнепродуктивнији сазив Скупштине

Након вишечасовне расправе о дневном реду, одборници Скупштине Града усвојили су пердложени дневни ред од 29 тачака, а тренутно расправљају о Нацрту буџета за 2024. годнину.

Укупна буџетска средства за 2024. годину пројектована овим Нацртом су у износу од 187,89 милиона КМ.

Иако је шеф Клуба одборника СНСД-а раније поручио како су једногласно сви одборници подржали иницијативу Уједињене Српске за смјену тренутног секретара Скупштине Града, Игора Шукала, та се ипак није нашла на дневном реду.

Како појашњава одборник Уједњене Српске, Невен Станић разлог повлачења тачке која се односи на смјену секретара Скупштине Града као и приједлог који се односи на именовање в.д секретара, је тај што на сједници Комисије за избор и именовања није био ријечи о томе ко би могао да замијени актуелног секретара Скупштине Града Бање Луке.

Градоначелник, Драшко Станивуковић на скупштинској паузи поновио је још једном како је ово најнепродуктивнији скупштински сазив у посљедњих неколико година.

-Скупштина града Бања Лука је једина Скупштина у историји човјечанства и парламентаризма која је више тачака скинула са дневног реда него што је уврстила. Уврстили су 1250 тачака, а одбили 1270 тачака дневног реда – казао је Станивуковић.

Подсјећамо, на дневном реду данашње сједнице, поред Нацрта буџета налазе се и друге важне тачаке, попут регулационих планова, Извјештај о реализацији Програма заједничке комуналне потрошње, Приједлог одлуке о начину и условима за прекопавање и санацију јавних површина на подручју града Бања Лука.

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић