Станивуковић: Сачували смо Соколски, улажемо 700.000 КМ да постане ново мјесто за спорт и рекреацију

Град Бања Лука улаже 700.000 КМ да на најбољи могући начин опреми игралиште у дворишту Соколског дома и отворен је за сарадњу са другима у вези са још неким садржајима, који би поред спортских, могли да буду дио овог простора, али и самог објекта.

Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић говорећи о приједлогу одборника да се у Соколском дому направи парк посвећен нашим славним спортистима.

-Соколски дом би био изгубљен да није дошло до смјене градске власти и доласка нове администрације– нагласио је градоначелник.

Поновио је да Соколски дом био у фази да не буде градски и захвалио се свима који су га, како каже – сачували и одбарнили на свим инстанцама судског одлучивања да остане градски.

Одмах затим, актуелна градска администрација започела је са уређењем овог простора, како би био стављен у функцију спортистима и рекреативцима, али и свим суграђанима.

Када је ријеч о градњи парка посвећеног нашим славним спортистима, градоначелник каже да је његова иницијатива била да се тај парк налази код дворане „Борик“, те да је управо он поднио иницијативу да та дворана понесе име „Маријан Бенеш“, међутим, како каже, та иницијатива негдје стоји по страни и чека.

– Потпуно сам отворен и још размишљамо о томе да ли да се између спортске дворане и „Акване“ направи један такав парк који бисмо снажно подржали, а наравно сагледаћемо и друге опције везане за Соколски дом, тако да сам отворен да та идеја угледа свјетло дана – закључио је градоначелник.