Србија ће подржати градњу моста у Чесми и школе у Врбањи

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Република Србија ће подржати градњу новог моста у Чесми, изградњу школе у Врбањи и гарантовати долазак инвеститора у наш град.

Речено је ово након данашњег састанка градоначелника Драшка Станивуковића са предсједником Србије, Александром Вучићем, којем су присуствовали предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, предсједница Републике Срспке, Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић, градоначелник Београда, Зоран Радојичић и предсједник Скупштине града Бање Луке, Младен Илић.

-Бања Лука није имала љепши и свечанији рођендан. Очекује нас много пројеката због чега сам поносан и срећан – казао је градоначелник.

Како је казао, предсједник Вучић му је казао да изабере пројекте које ће Србија да уради заједно са Београдом.

-Знамо колико Бања Лука хоће мост у Чесми и колико нам је стало да мост буде већ ове године, и предсједник Србије нам је рекао да су спремни да помогну. Тада су и челници институција Републике Српске рекли да су спремни и они то да ураде, тако да на овај дан могу да кажем да ћемо ове године добити мост у Чесми – истакао је Станивуковић и додао да је кандидована и градња школе у Врбањи.

Како је нагласио, Србија хоће да помогне и воли Бању Луку, на чему је захвалан и предсједнику Вучићу и грађанима Србије.

-Оно што ме посебно радује је да смо добили изузетно важну гаранцију да ће предсједник Вучић својим и ауторитетом Србије да нам гарантује долазак инвеститора што значи нова радна мјеста за наше становнике – казао је он.