Још један рај за спортисте и рекреативце: Спортски терени код ПМФ-а у сасвим новом руху

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Спортско игралиште код Природно-математичког факултета, које је годинама чекало на обнову – добило је потпуно ново рухо.

Градоначелник Драшко Станивуковић казао је да након обновљених спортских терена код Соколског дома, у насељу Kочићев вијенац, те у Парку „Младен Стојановић“, рекреативци и спортисти су на локацији код Природно-математичког факултета добили још једно уређено игралиште.

-Ускоро ће бити завршена и обнова игралишта код K4. Некако нам је сметало да је ово игралиште у близини Парка „Младен Стојановић“, који је добио сасвим ново рухо – било годинама готово празно и запуштено. Препознали смо то и уложили 110.000 KМ да обновимо терен, и одбојкашки, кошаркаши и фудбалски, да урадимо хортикултуру и да замијенимо све оно што је било потребно. У принципу, изградили смо ново игралиште, које ће бити и на корист студената и запослених на ПМФ-у, али и свих других суграђана – поручио је градоначелник.

Овом приликом, захвалио је свима са ПМФ-а, који су нам дали подршку у овом пројекту.

-До краја године, са K4 теренима направили смо једну интегралну средину и кажемо да смо сва култна, најљепша, најважнија спортска игралишта обновили и нека све генерације дођу овдје и уживају – закључио је градоначелник.

Александра Петрашевић у име декана Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци захвалила је Граду на обновљеним теренима.

-Вјерујем да ће овај терен добити своју првобитну функцију, спортско-рекреативну, гдје ће заједно уз наше студенте и раднике овдје да се придружи и велики број дјеце, омладинаца и одраслих који се баве спортом и који воле спорт. Терене користе и ученици Грађевинске школе. Заиста, овдје сада све лијепо изгледа – казала је Петрашевић.