Спектакл за љубитеље паса: У нашем граду отворена манифестација „BL Dog Show 2023“

У нашем граду, на терену Фудбалског клуба „Омладинац“ данас и сутра одржава се међународна манифестација „BL Dog Show 2023“, чиме је Бања Лука и ове године постала центар кинологије и љубитеља паса.

Већ традиционално Кинолошко друштво „Драган Станковић“ Бања Лука организује манифестацију под називом „BL Dog Show“, која сваке године окупи све више власника и љубитеља паса. У оквиру овогодишње дводневне манифестације биће одржане по двије националне и међународне изложбе паса свих раса на терену, као и Доберман куп 2023.

Ову манифестацију отворила је савјетница градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић-Бањац.

Упутивши честитке организаторима који су и ове године приредили кинолошки спектакл и угостили излагаче из бројних европских земаља, савјетница је искористила прилику и свим посјетиоцима пожељела добродошлицу у Бању Луку.

– Град Бања Лука подржава ову манифестацију која из године у годину привлачи све већи број излагача и љубитеља паса, али истовремено привлачи и велики број посјетилаца у наш град на шта смо заиста поносни. С обзиром на то да и  Град Бања Лука придаје значајну пажњу кућним љубимцима, подршка неће изостати ни у наредном периоду – истакла је савјетница градоначелника.

Према ријечима организатора, за учешће на дводневној изложби ове године пристигло је око 2.000 пријава, што је, како су навели, до сада рекордан број.