Први пут у буџету и средства за иновативне студентске пројекте, области ће заједно дефинисати Град и Универзитет

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Град Бања Лука је у буџету за 2023. годину први пут обезбиједио 20.000 КМ за иновативне студентске пројекте, јер сматрамо да једино иновације могу да обезбиједе континуирани развој, те смо се базирали на најкреативнију популацију, а то су студенти.

Поручио је градски менаџер Бојан Кресојeвић, који је тим поводом данас одржао састанaк са представницима Универзитета у Бањој Луци.

-Договорено је да ће заједно представници Града и Универзитета дефинисaти области које су погодне да студенти предложе пројекте за унапређење града и живота наших грађана, као што је узбуњивање од поплава, пружање административних услуга града или управљање инфраструктуром – казао је он.

На основу тога, како је навео – биће расписан јавни позив на који ће се моћи пријавити студенти са пројектима, који подразумијевају разраду идеје за рјешавање одређених проблема, а они најуспешнији биће финансирани из буџета Града како би се у потпуности реализовале најбоље идеје.

-Током састанка у Градској управи исказали смо отвореност и спремност за оснаживање односа са Универзитетом и академском заједницом препознајући неопходност да управо најпросвећенији дио наше заједнице да свој већи допринос и удио у развоју града кроз учешће у изради стратегија, елабората, студија и стручних услуга – закључио је градски менаџер.