Расписан конкурс за додјелу стипендија за средњошколце, пријаве отворене до 1. новембра

Након што је на снагу ступила одлука о стипендирању, расписан је и Конкурс за додјелу стипендија ученицима средњих школа, који је отворен до 1. новембра.

Као и до сада, средњошколци могу конкурисати за стипендију по једном од сљедећих основа: према социјалном статусу, за успјех у школи и за дефицитарна занимања.

С обзиром на то да су током прошле године увећани износи стипендија, висина стипендије у школској 2023/24. години за успјех у школи и према социјалном статусу износи 100 КМ, а за дефицитарна занимања 170 КМ.

Иначе. за ове намјене из буџета укупно за ученике и студенте биће издвојено 1,8 милиона КМ.

Подсјећамо да су дефицитарна занимања за ову школску годину за ученике средњих школа су:  Геодезија и грађевинарство – Тесар; Геодезија и грађевинарство – Армирач-бетонирац и Пољопривреда и прерада хране – Месар.

Пријаве на конкурс, са потребном документацијом, достављају се Одјељењу за друштвене дјелатности, путем Пријемне канцеларије Градске управе (канцеларија 16).

Обрасци за подношење захтјева за стипендију, заинтересовани могу преузети испред пријемне канцеларије у Градској управи (претинац број 64), а налазе се и на овој интернет страници.

Све информације о јавном конкурсу заинтересовани могу добити путем званичне интернет странице Града Бања Лука, www.banjaluka.rs.ba, а за додатна појашњења и на телефон Градске управе, број: 051/244-496.

Конкурс преузмите ОВДЈЕ.