Рај за спортисте и рекреативце: Насеље Кочићев вијенац добило модерне спортске терене

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

На радост мјештана и спортиста, насеље Кочићев вијенац добило је модерне спортске терене.

-Ово је једно од пет култних спортских терена које смо обновили. Уложили смо око 200.000 КМ, уз значајну подршку компаније МТЕЛ, којој сам захвалан – казао је градоначелник Драшко Станивуковић.

Према његовим ријечима, уз Соколско игралиште, терене код К4, код Природно-математичког факултета, у Парку „Младен Стојановић“ ово је пети спортски терен који је добио ново рухо по свим свјетским стандардима.

– Овдје су фудбалски, кошаркаши терени, дакле мултифункционално спортско игралиште. Подлога на терену је у рангу оне на којој се игра US open. То је подлога која амортизује одређене притиске и ударце, дакле пружа потпунуа безбједност за све наше рекреативце – казао је градоначелик.

Додао је да је пресрећан јер радимо правимо ставр.

-Мислимо да ако Бања Лука жели, а хоће, има намјеру да иде према напријед мора да обнавља и оно по чему је прије била препознатљива, а и да градимо нове терене. Позивам да сви ово чувамо као нашу заједничку имовину. Нека ови спортски терен буду на корист свих мјештана Кочићевог вијенца, а настављамо са другим пројектима у овом насељу – поручио је он.

Градски менаџер Бојан Кресојевић казао је да много малишана већ користи ове терене, што показује да на на младим свијет остаје.

-И ми тако мислимо и тако и радимо. Пет спротских и десет дјечијих игралишта само у посљедњих годину дана смо урадили што је показатељ да је за нас за омладина, дјеца и породица на првом мјесту – казао је Кресојевић.

У име компаније МТЕЛ, Милосав Парезановић извршни директор за продају казао је да та комапнија као друштвено одговорна помаже своје суграђане на различите начине.