Разноврсне радионице: Први сајам старих и умјетничких заната оправдао сва очекивања

 Фото: Град Бања Лука

Фото: Град Бања Лука

 Фото: Град Бања Лука

Фото: Град Бања Лука

Први сајам старих и умјетничких заната и домаће радиности у потпуности је испуни очњкивања, како организатора, тако и многобројних посјетилаца, који су у протекла три дана посјећивали Парк „Петар Кочић“.

-Наши суграђани и остали посјетиоци су, без обзира на изузетно топло вријеме уживали на сајму, у разгледању изложених рукотворина, чијом куповином је сваки од посјетилаца могао да обрадује себе или драгу особу. Велику пажњу су привукле креативне радионице које су организоване у поподневним часовима, а када су се сви заинтересовани – од оних најмладих па до најстаријих, могли и сами опробати у некој од ових вјештина; од змијањског веза до испредања вуне на преслици – поручила је овлаштени потписник Одјељења за привреду и локални економски развој, Александра Симић.

Додатно, поручила је како Град планира наставити да организује овај сајам и у будућности, те да шири мрежу кроз учешће излагача из цијелог региона.

-С тим у вези, жеља нам је да већ наредне године на сајму окупимо излагаче из Србије, Хрватске и Словеније те да сајму старих и умјетничких заната и домаће радиности дамо један препознатљиви, регионални карактер – закључила је Александра Симић.

Подсјећамо, први сајам старих и умјетничких заната и домаће радиности организован је вријеме трајања „Кочићевог збора“, и свим посјетиоцима понудио је изузетно занимљив саджрај и разноврсне радионице.

Међу излагачима на овом Сајму су били: Израда сувенира „Vintage“, Производња и продаја производа од врбовог прућа „Бојан – плет“, „Veronika atelier“, Вуновлачарска радња „Вуновлачар“, Спортско удружење грађана „Дајак клуб“, Умјетничко стваралаштво „Dantea Handmade“, Хуманитарно удружење жена „Дуга“, Умјетничка радионица „TatArt“ и „Трагови“ – накит са орнаментима Змијањског веза.