Пријаве у току: Бања Лука се припрема за 4. Змијањски маратон

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Бања Лука се припрема за 4. по реду Змијањски маратон, који ће бити одржан 1. октобра на Мањачи, а пријаве за учешће су у току.

Осим занимљивих трка на аутентичној локацији- Змијању, у оквиру овогодишње манифестације биће одржан и „EXPO сајам домаћих производа“.

Као и до сада Град Бања Лука подржао је овај догађај, а тим поводом уприличен је и пријем за  за организаторе АК „Алфа“.

Градски менаџер Бојан Кресојевић захвалио је организаторима на доприносу у промовисању здравих животних навика, спорта, али и на промоцији вриједности и духа Змијања и Мањаче.

-Бања Лука је увијек била и биће град спорта, а све што смо радили и радимо иде у правцу да наш град очува и ојача свој спортски дух. С тим у вези велико је задовољство што смо као Град и ове године подржали организацију четвртог по реду Змијањског маратона, који ће бити одржан 1. октобра на Мањачи – поручио је градски менаџер Бојан Кресојевић.

Градски менаџер је уједно потврдио и своје учешће на овогодишњем маратону, те додао да се подршка Града овом догађају не огледа се само у материјалној подршци, већ је пружена подршка у организациономм, логистичком и промотивном смислу.

-Овом приликом позивамо све заинтересоване рекреативце и спортисте да нам се придруже 1. октобра на Мањачи, гдје ћете имати јединствену прилику да будете дио трке у предивној природи какву нуди Мањача – закључио је он.

Представница Ателтског клуба „Алфа“ Невена Стојаковић поручила је да ће овогодишњи Змијањски маратон, због временских услова, бити одржан 1. октобра, а не 24. септембра како је раније планирано, те да ће сви пријављени аутоматски бити пребачени на нови датум.

Како је истакла, предвиђене су двије трке за одрасле и то: краћу стазу која носи назив „Идеш ли, роде“ и дужу стазу „Јазавац Skyrace“ у дужини од 23 километра, те дјечију трку „Еко Змијањче“.

-Стаза „Идеш ли роде?“ скратили смо за 1,5 километара и она је доста лакша, те позивам све заинтересоване да нам се придруже. Осим тога организујемо и дјечију трку „Еко Змијањче“ на коју нам се за учешће пријавило 150 ученика Гимназије“ – рекла је Стојаковићева.

Додала је да ће ове године бити одржан и „EXPO сајам домаћих производа“, на који су се до сада пријавила четири произвођача меда, али и један произвођач сапуна, те искористила све заинтересоване да се придруже овогодишњој манифестацији.

Пријаву за учешће на 4. Змијањском маратону можете извршити на сљедећем линку: https://docs.google.com/forms/d/1yVU7N44YYJDetvGscCFIiCnRh9niMjPO19jvhMIYuJc/viewform?pli=1&pli=1&edit_requested=true