Представа „Мали Агатон“ бањалучког Дис позоришта најбоља на фестивалу у Бугојну

 Фото: Дис позориште младих

Фото: Дис позориште младих

На управо завршеном фестивалу 49. ФЕДРА у Бугојну, Дис – Позориште младих из Бање Луке понијело је награду за најбољу представу у цјелини за представу „Мали Агатон“.

-Ријеч је о авангардној бунт представи младог ауторског тима који је успио да савременом поставком и инспирисаном игром задиви публику и жири овог еминентног Фестивала – саопштили су из овог позоришта.

Осим награде за представу, додијељена је и награда за најбољу режију која је припала Милану Богдановићу, студенту позоришне режије на београдском ФДУ, те награда за најбољег младог глумца Ивану Петрушинском за улогу Агатона.

Како су навели, представа „Мали Агатон“ настајала је на основу регионалног позива младима да пошаљу своје радове, размишљања и ставове о садашњости и одрастању. Пристигло је 110 радова, а 30 је уврштено у ову представу, у којој глуме и Ђорђа Гргић и Срђан Ћирић.

-Представа „Мали Агатон“ наставља свој фестивалски живот наступом на Фестивалу фестивала у Требињу 27. јула као најбоља представа из БиХ, те наступом на значајном фестивалу „Јувента фест“ у Сарајеву 8.септембра – наведено је у саопштењу.