Погледајте програм Ноћи музеја у нашем граду

Манифестација „Европска ноћ музеја“ биће обиљежена у Бањој Луци 13. маја, и то програмима у организацији Музеја савремене умјетности Републике Српске и Музеја Републике Српске, а које је подржао и Град Бања Лука.

Европску ноћ музеја коју ове године Mузеј савремене умјетности Републике Српске реализује у сарадњи са ЕУ Инфо центар Европске уније у БиХ у суботу, 13. маја у 20 часова. Овогодишња Ноћ музеја је повезана са Даном Европе који се обиљежива поводом заједничког различитог културног насљеђа, солидарности и заједништва народа Европе.

-Током читаве вечери публика ће моћи да погледа ретроспективну изложбу „Сутра је понедељак” истакнутог неоавангардног умјетника Драгољуба Раше Тодосијевића.

Музички програм започеће у 20 часова на Крашовом паркингу поред МСУРС.

Уживо, по први пут у оквиру Европске ноћи музеја у Бањој Луци наступиће Ана Ђурић, познатија као Констракта. Прије наступа Констракте, публика ће уживати у звуцима сарајевског поп-рок бенда Лету Штуке – навели су из Музеја савремене умјетности Републике Српске.

У Музеју Републике Српске програм почиње у суботу, 13. маја, од 17.30 часова.

-Уживајте у бројним забавним и интерактивним садржајима за цијелу породицу – саопштили су из Музеја Републике Српске. Програм погледајте ОВДЈЕ.

Сви садржаји, као и улаз у оба музеја током „Ноћи музеја 2023“ су бесплатни.