Почиње манифестација „Сликарство и музика на трговима Бањалуке“

 Фото: Градски тамбурашки оркестар

Фото: Градски тамбурашки оркестар

Дух европских метропола на улице нашег града и овог љета донијеће културно-туристичка манифестација „Музика и сликарство на трговима Бањалуке“.

Први од три циклуса ове манифестације биће одржан у суботу, 31. јула са почетком у 17.00 часова у Парку „Младен Стојановић“,  док ће друга два циклуса бити одржана у августу и септембру.

Наиме, већ трећу годину заредом Градски тамбурашки оркестар под слоганом „Art is Melody of Life“ окупља бањалучке музичаре и ликовне умјетнике, који у интеракцији са публиком стварају нова умјетничка дјела.

У овогодишњем програму поред Градског тамбурашког оркестра, под диригентском палицом Златана Мирића, наступиће Аница Зрилић као вокални солиста и Градски хор “Јазавац” из Бање Луке.

У ликовном дијелу програма учествује пет академских сликара, које предводи Марина Милутиновић Маки, декан Факултета лијепих умјетности Независног универзитета Бања Лука (НУБЛ).

Како је саопштено из Градског тамбурашког оркестра – пројекат има за циљ да у директној комуникацији публике и умјетника, представи дио културних и умјетничких потенцијала Бање Луке, која је у региону препознатљива као град тамбуре и тамбурашке музике, али и као град у којем су поникли многи познати и прослављени ликовни ствараоци.

Град Бања Лука подржао је ову манифестацију путем Календара туристичких манифестација за 2021. годину.