Почела изградња водоводног система на Пониру, радове обишао и градоначелник

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић

Почели су радови на изградњи водоводног система Јагаре-Понир-Старчевица-Дебељаци, а радове је данас обишао и градоначелник са сарадницима.

Како је поручио том приликом, ријеч је о још једном крупном пројекту, а који се реализије у склопу инвестиционог циклуса „Вода 3“.

-Становници Понира, као и висинских зона насеља Старчевица, Дебељаци и Поток добиће дуго чекану воду. Пројектом вриједности преко 2 милиона КМ обезбиједићемо уредно водоснабдијевање за 200 домаћинстава. Реализација прве фазе подразумијева изградњу чак 18 километара дистрибутивне мреже са два резервоара и препумпним станицама. Ријеч је о веома захтјевном пројекту који ћемо заједно са искусним извођачима и инжењерима успјешно савладати – казао је он.

Додао је како је градска администрација корак до смо испуњења циља, а то је да сваком вриједном домаћину буде обезбјеђено уредно водоснабдијевање.

-Ово је инвестиција која је вриједи преко 2 милиона. Радови би требало да буду готови за 12 мјесеци, али ми ћемо се потрудити да то буде и раније. Терен је изазован, али смо се одлучили за ову инвестицију – закључио је градоначелник.

Један од мјештана Понира, Никола Ћурлић, поручио је како су се досад сналазили како сз знали и могли, те да им је Град изалзио у сусрет.

-Понир је у великом проблему када је ријеч о водоснабдијевању, сви извори напросто пресуше и то траје неколико мјесеци. Град нам је изашао у сусрет, обезбједили воду када нисмо имали. Овај пројекат ће нам значити јер нема живота без воде – истиче он.

Извођач радова је предузеће „Хидрокоп“, а сви пројекти у оквиру инвестиционог циклуса „Вода 3“ финансирају се средствима Европске уније.