Одбројавање почиње: У четвртак отварање „Зимске чаролије“

 Фото: Архива

Фото: Архива

Бања Лука се припрема да уплови у до сада невиђену „Зимску чаролију“, а почетак ове манифестације, уз разноврстан програм, планиран је за 2. децембар.

Мноштво лампица, новогодишње јелке, прекрасне декорације и посебно уређена кућица Дједа Мраза у Парку „Петар Кочић“ само су мали дио чаролије, која ће употпунити и уљепшати предстојеће празнике у нашем граду.

Бању Луку очекује и једна специјална декорација, па ће тако по први пут у центру града бити постављена дигитална јелка.

-Жеља нам је била да ове године направимо једну лијепу урбану и културну причу, која ће својим изгледом да увесели прије свега наше суграђане – како наше најмлађе, тако и старије, али и туристе који посјећују наш град – поручила је савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало.

Како би створили угодан амбијент суграђанима, али и туристима, током предстојећих празника, новогодишњим декорацијама биће украшен комплетан центар града, па ће тако у потпуно другачијем издању бити и Господска улица, а украшени ће бити и зграда Градске управе као и Бански двор.

– По први пут ће и Парк „Петар Кочић“ бити нешто другачије уређен, а планиран је богат садржај за најмлађе. Са великом пажњом су одабране и новогодишње кућице, које ће ове године бити посебно декорисане и имати другачији изглед у односу на досадашњи – поручила је Шукало.

Она је истакла да ће на Тргу Крајине бити постављено клизалиште и луна-парк, а план је да се током трајања програмских активности у данима викенда обустави саобраћај на дијелу главне градске саобраћајнице, како би сви посјетиоци могли несметано уживати у празничној чаролији.

– Опредијељени смо да Бања Лука за вријеме празника засија у пуном сјају, те да креирамо један угодан амбијент, који ће свима уљепшати празнике – закључила је савјетница Шукало.