Градоначелник: Одбили су одлуку за бесплатан и повољнији јавни превоз, преостаје нам да заједно са грађанима изразимо незадовољство

Вјеровао сам да нико не може одбити бесплатан и повољнији јавни превоз, али овдје нема правила.

Казао је ово градоначелник Драшко Станивуковић у паузи данашњег засједања Скупштине Града.

-Одбијају одлуке које су корисне за наше грађане. Желим да поручим пензионерима који имају бесплатан превоз и онима који су нашом мјером убудуће требали да добију бесплатан превоз, да је СНСД рекао да неће добити ту повластицу – казао је градоначелник.

Према његовим ријечима, они неће ни да појединачна карта у јавном превозу буде повољнија за 0,80 КМ, као ни да мјесечне карте буду јефтиније за 25 одсто.

-Ове наше мјере које смо предложили, а које су они одбили значе да би шест милиона КМ остало у џеповима наших грађана – нагласио је градоначелник истичући да су овим одбили највећу реформу јавног превоза у Бањој Луци, која грађанима доноси директну корист – навео је градоначелник.

Како је казао, с тим у вези већ данас ће одржати више састанака да се сагладају наредни кораци у вези са овом ситуацијом.

-Преостаје ми само да позовем грађане испред зграде СНСД-а да искажемо незадовољство због скидања ових одлука о мјерама подршке и да видимо да ли је народ за ове политке подршке које смо ми предложили – рекао је градоначелник.

Додао је да је СНСД и против одлука о забрани отварања кладионица и коцкарница у близини школа, повећања субвенција за приватне вртиће на 100 КМ,  против трајног рјешења проблема водоснабдијевања са система „Бањица“, али и против донације Делегације Европске уније.

-Они су против здравог разума и логике. Скинули су преко 40 тачака дневног реда – закључио је градоначелник.

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић