Од 13. фебруара: Четврти фестивал италијанске културе „Insieme“ 2024

Фестивал италијанске културе „Insime“ 2024. биже одржан у Бањој Луци од 13. до 15. фебруара у Народном позоришту Републике Српске.

Фестивал ће бити отворен у уторак, 13. фебруара са почетком у 20.00 часова концертом камерног оркестра Народног позоришта Републике Српске „Пучини – почетак и крај“.

Наредног дана, 14. фебуара од 19.00 часова у Дому омладине биће одржано предавање „Вијек сјећања – 100 година од смрти Пучинија“, док ће завршног дана фестивала, 15. фебруара бити отворена изложбена поставка „Тоскана и Пучини“ у просторијама Савеза националних  мањина Републике Српске.

Фестивал „Insime“ 2024. је осмишњен као мултикултурални, мултиетнички, те умјетнички каледиоскоп који за потребе љубитеља културе и умјетности има за циљ да обогати културу Републике Српске, али и региона.

Када је ријеч о самом фестивалу, као и претходне године, припремљен је богат програм који за циљ има да промовише италијанску умјетност, а само неки од садржаја који ће бити промовисани током три дана, колико ће трајати овај фестивал, су музика, драма, сликарство, фотографија и слично.

Фестивал италијанске културе “Insieme” 2024.  је манифестација која се на иницијативу Удружења Италијана Бања Лука одржава по четврти пут у Бањој Луци.

Град Бања Лука подржао је ову манифестацију, а комплетан програм можете да погледате ОВДЈЕ.