Нова оаза за све посјетиоце: У Српским Топлицама отворена нова плажа

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

На радост многобројних мјештана, суграђана, али и туриста Бања Лука је добила потпуно нову, уређену плажу са шеталиштем и мноштвом другог садржаја у насељу Српске Топлице.

Заједно са сарадницима, те представницима друштвено-одговорне компаније „М:тел“, отварању новоуређене плаже присуствовао је и градоначелник Драшко Станивуковић.

-Не могу да сакријем срећу и задовољство што смо завршили један овакав пројекат, јер управо овакви пројекти од нашег града стварају бајку. Ово мјесто није само прва плажа, ово је и ново излетиште, мјесто на којем наши суграђани могу уживати не само током љетних мјесеци, већ сваког дана у години – поручио је градоначелник.

Како је истакао, ову инвестицију, Град je реализоваo уз подршку компаније „М:тел“.

-Захвалан сам нашим пријатељима – друштвено-одговорној компанији м: тел, уз чију подршку смо у Српским Топлицама створили нови амбијент и један потпуно другачији угођај – рекао је Станивуковић, те позвао све суграђане и туристе да посјете и уживају у новоуређеној оази уз Врбас.

Градоначелник је такође подсјетио да је градска администрација опредијељена да и даље на ради на заштити и уређењу Врбаса.

-Изградили смо два дајак пристаништа, имамо идеју да од ове плаже продужимо даље уређење како бисмо добили кеј уз ријеку Врбас. Такође, желимо изградити колектор за пречишћавање отападних вода, али ријеч је о пројекту за чију студију изводљивости је потребно издвојити око милион КМ – истако је он.

Градоначелник је подсјетио да до ове године није било никаквих улагања у Српске Топлице, али да је само ове године урађена саобраћајница у Улици Од змијања Рајка, те сада и ова нова плажа.

Савјетница градоначелника за друштвене дјелатности, Милада Шукало истакла је како је она, заједно са цијелом градском администрацијом, изузетно поносна на овај пројекат.

-За уређење ове плаже успјели смо да добијемо подршку друштвено одговорне компаније „М:тел“ и заједничким снагама смо успјели да направимо одличан посао у врло кратком временском периоду. Посебно сам поносна јер су радови завршени за нешто више од мјесец дана – рекла је савјетница градоначелника.

Поручила је како је много тога реализовано на овом локалитету, јер је циљ градске администрације да на том мјесту не буде само плажа, него и излетиште које ће сви суграђани, али и туристи моћи да користе и током јесењих и прољетних дана.

-На самој обали уређени су потпорни зидови, у склопу ове плаже налази се и нови док, али и ново дајак пристаниште, које ће свакако употпунити све наше садржаје, посебно оне туристичке. Посебан акценат приликом грађења ове плаже, био је свакако на инфраструктурним радовима у земљи и изнад земље, а ту је и мобилијар који ће користити сви наши суграђани – додала је она.

Поручила је како је ово тек прва фаза уређења овог локалитета, те да ће управо ту да наставе градњу шеталишта, које ће се протезати скроз до ресторана „Алибаба“.

Извршни директор за финансије компаније „М:тел“ Дејан Јокић рекао је ово један од пројеката на који је ова компанија изузетно поносна.

-„М:тел као друштвено одговорна компанија има обавезу и част да учествује у оваквим и сличним пројектима у свим локалним заједницама у којима послује. Изградњу нове плаже у насељу Српске Топлице ми смо препознали као изузетно битан пројекат, који ће прије свега становницима Бање Луке омогућити да овдје, на обалама ријеке Врбас, на овој новој плажи, свје вријеме проводе на љепши начин, да ту одмарају – поручио је он.

Током цијелог дана, на плажи, као знак топле добродошлице, „Фабрика кафе“ је свим посјетиоцима дијелила кафу и коктеле, док је „Донуто“ био задужен за крофне.