Ниче још једна оаза за спортисте и рекреативце: У току комплетна обнова култног спортског игралишта код „К4“

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

У току су радови на потпуној обнови спортских терена код „К4“, који ће ускоро бити у новом руху.

Наиме, ово су пети по реду спортски терени, чију обнову је покренуо Град Бања Лука у протеклом периоду.

Како је казао градоначелник Драшко Станивуковић, ови спортски терени су од изузетног значаја за град, због чега се и приступило реализацији овог пројекта.

-Готово да нема ниједне особе која је одрасла и живјела у Бањој Луци, а да није провела неко вријеме на култним спортским теренима код „К4“, што је свакако довољан разлог да смо као Град препознали потребу да уредимо и овај простор– поручио је Станивуковић.

Истакао је да ће на овој локацији бити урађена потпуна реконструкција свих терена, али и помоћних објеката.

-Овдје ћемо добити нове спортске терене са квалитетном подлогом, новим кошевима, мрежама за одбојку и новим головима. Уз то санираћемо трибине, надстрешнице, помоћне објекте, санирати ограду и обновити комплетан мобилијар – рекао је градоначелник, који је истакао да ће радови бити завршени у другој половини октобра.

Како је истакао, то што је обнова игралишта амандман одборника скупштинске већине само је потврда да градска администрација препозна и увијек уважи добре пројекте.

-Када је нешто добро ми то заиста уважавамо, а пројекат обнове ових спортских терена код К4 један је од тих. Средства која су предвиђена буџетом мања су од оних које ћемо уложити и на тендер се нису пријавили извођачи спремни да обнову заврше за 150.000 КМ због чега смо морали повећати износ на 210.000 КМ – закључио је он.

Директор „Студентског центра „Никола Тесла“ и одборник у Скупштини Града Драгослав Топић истакао је да му је жао што и раније није покренута инцијатива за санацију ових терена.

-Надам се да ће радови бити завршени у предвиђеном року и на начин који је предвиђен тендерском документацијом – рекао је он.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци, Никола Шобот изразио је велико задовољство што ће терени код Студентског центра „Никола Тесла“ бити обновљени.

– Нама су ови спортски терени од изузетног значаја за бројне активности које ту спроводимо. Очекујемо да ће обнова бити окончана у предвиђеном року, јер имамо план за одржавање бројних активности – рекао је Шобот.