Уручене картице за превоз најстаријој популацији, градоначелник поручио: Наредне године бесплатан јавни превоз за све пензионере

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Градоначелник, Драшко Станивуковић са сарадницима уручио је данас пензионерима са најнижом пензијом бесплатне картице за јавни превоз.

Том приликом, он је поручио да је поносан што 1.200 пензионера са најнижом пензијом већ трећу годину за редом остварује своје право на бесплатан јавни превоз, док је за све остале 30 одсто повољнији, те нагласио да градска администрација неће одустати од зацртаног циља, а то је да већ наредне године сви пензионери имају потпуно бесплатан јавни превоз на подручју Бање Луке.

-Око 40 хиљада наших суграђана старијих од 65 година од наредне године имаће потпуно бесплатан јавни превоз за све градске и приградске линије – истакао је градоначелник.

Како је казао, ово је значајна подршка овој категорији становништва која им олакшава мобилност, те додао да градска администрација ради и на томе да додатно олакша живот пензионера.

-Активно радимо на изради картица пријатељства како би пензионери могли остварити попусте на куповине у маркетима и апотекама. Заједно са картама за превоз на овај начин пензионери могу остварити и веће уштеде и та средства искористити за нешто друго – истакао је он, те додао да ће се у наредном периоду наставити политике за побољшање животних услова за пензионере – закључио је градоначелник Станивуковић.

Предсједник Удружења пензионера Зоран Улетиловић истакао је сваком пензионеру значи сваки облик помоћи.

-Бесплатне карте за превоз много значе пензионерима са најнижим примањима. Цијена мјесечне карте је око 17КМ што није мали износ на примање од 272 КМ, је уз то је потребно издвојити и новац за љекове и све остало – рекао је Улетиловић

Љубица Малешевић истакла је да је захвална градоначелнику на свему што чини за пензионере, те изразила увјерење да ће у наредном периоду бити још више подршке

Једна од пензионерки је и Миладинка Милаковић, која је захвалила градоначелнику на подршци пензионерима, али и свему другом што гради и покреће како би учнио живот лакшим.

-Овако млад човјек направио је много и ово нам заиста даје вољу за живот и надам се да ће тако и наставити-казала је она.

Подсјећамо,јавни превоз за пензионере са најнижом пензијом до 285 КМ је у потпуности бесплатан, док је за остале повољнији за 30 одсто. Одјељење за саобраћај и путеве издаје око хиљаду и 200 мјесечних каритца за јавни превоз за пензионере који имају најнижу пензију. Осим ових категорија, Град је обезбиједио и бесплатан јавни превз за ученике и студенте са четворо и више дјеце. Ово је само неке од политика Града којим жели да се пружи подршка многим категоријама наших суграђана.