Након цјелодневног засједања: Скупштина Града наставља сутра са радом

Наставак 26. сједнице Скупштине града Бање Луке заказан је за сутра, 28. фебруар са почетком у 9.00 часова.

Након данашњег цјелодневног засједања, усвојен је дневни ред и завршена је дискусија по двије тачке дневног реда.

Градоначелник Драшко Станивуковић казао је да је ово још једна у низу тешких и исцрпљујућих сједница током којих су поново одбијене тачке значајне за свакодневни живот грађана Бање Луке.

-Иза нас је још једна исцрпљујућа и бизарна сједница, на којој су по налогу СНСД – а одбијене тачке које се односе на животне теме. Одбијена је одлука да се обезбиједи бесплатан и повољнији јавни превоз. Одбијена је и одлука за повећање субвенција за приватне вртиће, али и одлука да се боримо да кладионице и коцкарнице не буду смјештене у близини школа – поручио је градоначелник.

Додао је да су покушали спријечити и да се тачка за рјешавање водоснабдијевања са система Бањица стави на дневни ред.

-Иако је приједлог за питање система Бањица на крају стављен на дневни ред, увјерен сам да ће СНСД учините све да то не буде усвојено. Ово су све животне теме и заиста је бизарно да неко одбија одлуке од животне важности за грађане – рекао је Станивуковић.

Градоначелник је истакао да ће позвати на заједничку борбу пензионере, али и све остале грађане којима су оваквим одлукама ускраћена могућност да остваре нека права и да добију неке повољније и боље услове.

Наиме, током данашњег засједања одборници су имали вишечасовну расправу о дневном реду, који је усвојен тек у касним послијеподневним часовима. Окончали су и дискусију о статусу запослених у Градској управи, док ће се у наставку овог засједања заказаном за сутра – пред одборницима, између осталог, наћи одлука о подршци у лијечењу омладине и трудница обољелих од дијабетеса типа 1, приједлог трајног рјешења питања водоснабдијевања са система „Бањица“, те програм додјеле субвенција пословним субјектима у Бањој Луци за 2024. годину. Осим тога, градски парламентарци разматраће и више тачака које се односе на продужетак закупа под посебним условима, као и одлуке о утврђивању назива за више улица.