Ученици проводе дан у природи: Одобрен пролаз за два возила, на снази и даље забрана саобраћаја за Бањ брдо

Због активности које Делегација Европске уније у БиХ спроводи поводом обиљежавања Дана Европе за четвртак, 1. јуна Туристичка организација града Бање Луке одобрила је долазак на локацију Бањ брда, за два возила.

Како је наведено у допису ЕУ Инфо центра у БиХ упућеном Туристичкој организацији града Бање Луке, за потребе организације наведних активности на Трешњику у којем ће учествовати ученици Електротехничке школе „Никола Тесла“ , а у сарадњи са Школом спорта „Каспер“, планиран је пролазак два аутомобила на излетиште Трешњик.

-Идеја је да ученици проведу дан о природи и уче о околини, екологији и култури, кроз забавну игру откривања трагова на потезу шумске стазе до Трешњика, гдје је циљ. Најбољим екипама биће уручене награде, а за дјецу је организован пикник – наведено је у саопштењу.

Додају како је планиран полазак у 9: 45 часова, а повратак до 13.00 часова.

Подсјећања ради, на снази је и даље забрана саобраћаја за Бањ брдо, те није ријеч о пуштању у саобраћај пута према најпопуларнијем излетишту, због чега су организатори затражили приступ одређеним возилима на тој локацији.