Млијечни пут: Бањалучко студентско позориште најавило нову сезону

 Фото: БСП

Фото: БСП

Четрдесет шеста сезона Бањалучког студентског позоришта под називом „Млијечни пут“ биће отворена извођењем представе „Млијеко“ 1. фебруара у 20 часова и 30 минута у Подрум сцени Студентског позоришта у Господској улици.

Тај дан биће прослављена и пета годишњица играња представе „Млијеко“, аутора Василиса Коциконуриса, а у режији Слободана Перишића.

-У овој години централни догађај биће обиљежавање четрдесет и петог рођендана Студентског позоришта, које ће укључивати свечану академију у Банском двору 18. фебрура, рођенданско славље уз учешће глумаца аматера 19. фебруара, као и ревију комедија у оквиру које ће Подрум сцена имати прилику да угости представе Народног позоришта Републике Српске, Позоришта Приједор, Градског позоришта Јазавац и позоришне трупе АКТ „Алија Сиротановић“ у периоду од 25. до 28. фебруара – наведено је у саопштењу овог позоришта након одржане конференције за новинаре поводом почетка нове сезоне, а којој је у име Града Бање Луке присуствовала савјетница градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић – Бањац.

Додају како ће већ у првој седмици фебруара бити готов јединствен десестомјесечни, односно годишњи репертоар Студентског позоришта које ће симболично садржавати четрдесет и пет догађаја у Подрум сцени.

-На овај начин понављамо организацију редовног репертоара којег смо имали у 2018. години, који је такође био једногодишњи, по узору на булеварска позоришта – наведено је у саопштењу.

Цијена карата у 46. сезони Студентског позоришта износиће 10 конвертибилних марака, а на њих ће попуст од 20 одсто да остваре сви они који на вријеме резервишу карте.

 Фото: БСП

Фото: БСП