Камена кућа: У уторак отварање изложбе „Трептај душе“

Изложба „Трептај душе“ аутора Соње Спироске Остојић и Марина Милутиновића биће отворена у уторак, 28. марта у Каменој кући на тврђави Кастел са почетком у 19.00 часова.

Описујући радове Соње Спировске Остојић, др Синиша Видаковић наводи да нам ова умјетница нуди свој концепт и поглед на имагинативни свијет који је започела првим потезом киста, сликајући жене, склупчане под сунчевим зрацима прије више од три деценије.

-Оне су сада изашле храбро међу нас обучене у Соњине креације, оживљене кроз поетски чин гледајући како се рулет врти у ноћи кабареа. Ту смо заједно и славимо живот. Ауторка је преузела улогу диригента и спустила облак са неба на нас. Обавијени магловитом бајком кабареа на тренутак смо осјетили да смо људи жељни топлине. Умјетница нам је несебично у топлини вечери подарила свој раскошни сентимент. У ту част – живјели! – рекао је он.

Др Видаковић радове Марина Милутиновића описује као промишљено, уређено и организовано кретање кроз комплексни лавиринт умјетничких уобличења визуелизованих и мисаоних метасаздања, која откривају скоро војничку дисциплину у чину структуралне артистичке градње коју посједује вјешти ткалац барокног умјетничког духа – Марин Милутиновић.