Градски менаџер најавио: Предложићемо Скупштини одлуку која ће обавезивати градске установе да запошљавање врше путем јавног конкурса

Након што је забиљежен раст броја запослених у градским установама, градски менаџер Бојан Кресојевић најавио је да ће предложити Скупштини града Бање Луке одлуку која ће обавезивати све установе, чији је оснивач Град Бања Лука, да запошљавање врше искључиво путем јавног конкурса.

-Иако су амандманом скупштинске већине реалоцирана средства у износу од три милиона КМ градским установама, није дошло до повећања плата запослених већ су средства употребљена за нова запошљавања. Од почетка мандата забиљежен је раст броја запослених у јавним установама за 30 одсто, а до овога засигурно не би дошло да се запошљавање вршим путем јавних конкурса– поручио је градски менаџер на данашњој конференцији за новинаре, одржаној испред ЈУ „Центар за социјални рад Бања Лука“.

Како је истакао, неприхватљиво је да директори делегирани од стране СНСД-а третирају јавне установе као да су њихова приватна предузећа.

Кресојевић је позвао директоре установа чији је оснивач Град Бања Лука да запошљавање у овим установама врше искључиво путем јавног конкурса.