Градоначелник: Усвајање ребаланса допринијеће да Бања Лука засија у пуном сјају

-Усвајање Ребаланса буџета за 2023. годину и Одлуке о изградњи највећег спортског комплекса за Баљалуку значи остварење снова које наш Град дуго сања.

Поручио је ово градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић, коментаришући данашњу сједницу Скупштине Града, као и сам значај усвајања овог документа.

– У мају почињемо изградњу Централног спомен обиљежја погинулим борцима Одбрамбено отаџбинског рата, затим градимо четири моста и пет важних саобраћајница кроз највећа бањалучка насеља: Шарговац, Куљане, Мотике и Чесму – нагласио је градоначелник Станивуковић.

Он је истакао да су ово само неки од пројеката које Бања Лука добија данашњим усвајањем Ребаланса.

Додатно, како наводи, овом одлуком је омогућено и да Бања Лука добије највећи спортски комплекс.

-Поред највећег спортског компекса, градимо и први колектор, нове пјешачке зоне, видиковац на Бањ брду, позорницу код Правног факултета, уређујемо обала Врбаса, али пред нама су и други важни пројекти који ће бити реализовани- рекао је он.

Додао је како нема сумње да ће Бања Лука током ове године засијати у пуном сјају и спремно дочекати прољеће, Дан града и највећи спортски догађај.

За нас је важан сваки дан јер сваки нови дан значи и нову прилику да урадимо оно што је значајно за наш Град и наше суграђане – закључио је Станивуковић.

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић