Градоначелник са одборницима разговарао о Приједлогу буџета и ребалансу

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Градоначелник Драшко Станивуковић састао се данас са шефовима клубова одборника у Скупштини града Бање Луке, са којима је разговарао о теми Приједлога буџета за 2022. годину, те овогодишњем ребалансу буџета.

Како је заједнички оцијењено – радни састанак је био конструктиван, а фокус је био на ономе шта треба да се уради до краја године, као и које пројекте је потребно започети наредне године.

-Желимо да видимо шта је најбоље што можемо да урадимо са 27 милиона КМ вишка, који имамо кроз буџет и ребаланс. Тим средствима можемо да отплатимо и кредит. Данас, када говоримо о ребалансу, у овај документ не можемо да ставимо Централно спомен-обиљежје, јер пројекат није готов, али можемо да реализујемо улицу и пут кроз Дебељаке и можемо да радимо улицу у Пријечанима. Такође, имамо средства и пројектну документацију за уређење Господску улицу – истакао је Станивуковић.

Додао је како он ова два документа – Приједлог буџета и ребаланс, гледа као један шири, интегрални документ.

-Мост у Чесми је капитални пројекат, који се налази у Приједлогу буџета. Њега можемо да реализујемо већ почетком прољећа наредне године. С друге стране, додатна средства смо ставили за дворану на Лаушу, а ту су и средства за амбуланту у Драгочају, средства за дјечија игралишта на Паприковцу и у Мотикама – рекао је Станивуковић.

Како је истакао, посебан акценат ће бити на модернизацији и рјешавању пружних прелаза, али и на реновирању моста у Трапистима.

-Изузетно важан пројекат је пјешачки мост у Трапистима. За то имамо пројекат у вриједности од 100.000 КМ и за тај пројекат смо се усагласили да је од велике важности – рекао је он.

Уз све то, наводи Станвуковић, Град ће и наредне године да рјешава проблем водоснабдијевања и канализације, почеће да се гради и школа у насељу Ада, Дом здравља ће добити грант за куповину мамографа, док ће средства за реновинрање школа на подручју града износити око пола милиона КМ.

Градоначелник поручује да Бања Лука мора да добије ребаланс од 17 милиона КМ, те да усвоји буџет за наредну годину, који је већи за 10 милиона КМ у односу на претходни.

Илић: Градоначелник нас је упознао са одређеним пројектима

Предсједник Скупштине града Бање Луке Младен Илић изразио је своје задовољство што је састанак одржан са градоначелником и шефовима клубова одборника – био конструктиван.

Како наводи, упознати су са одређеним пројектима градске администрације, те додаје да је фокус свакако био на ребалансу.

-То је документ који ћемо добити у понедјељак званично на колегијуму Скупштине Града. Тада ћемо видјети све цифре, те ћемо онда моћи да уђемо у процедуре које су стандардне. Ја ћу свакако свим одборницима у Скупштини Града да пренесем о чему смо причали током данашњег састанка. Важно је да се пројекти почну реализовати – закључио је Илић.

Додао је да је сједница Колегијума Супштине Града заказана за понедјељак, 29. новембар.