Градоначелник о случају „Аутопревоза“: Настојимо извући максимално за Град у овој тешкој ситуацији

Градоначелник Драшко Станивуковић говорећи о случају „Аутопревоза“ казао је да Град схвата тежину тог изазова, те да се настоји извући максимално што може у тренутној ситуацији.

-Ми знамо тежину тог проблема. Знамо да је то жаба која се мора прогутати, али желимо да направимо такву ситуацију да та жаба буде што мања. Kако је то могуће? Тако што знамо да је дио гдје је сада паркинг у Видовданској спорним радњама и судским пресудама припао неком другом, а не Граду. Све правне лијекове смо искористили и готово да ништа више нема од тих правних радњи – казао је градоначелник.

Према његовим ријечима, имамо Видовданску улицу, Музеј савремене умјетности Републике Српске и споменик 12 беба.

-„Аутопревоз“ каже препуштамо споменик и Музеј, што је за мене и природно с једне стране. С друге стране ми кажемо спремни смо да пустимо у посјед када причамо о паркингу, али онда они хоће и око Видовданске огромне накнаде за шта ми нисмо спремни. Хоћемо да преполовимо Видовданску што у преводу значи да од 12 милиона камата и дуга покушамо да буде бар шест милиона KМ, јер нисмо спремни да без борбе препуштамо паркинг око којег сада трају деложације – казао је градоначелник.

Истакао је да „Аутопревоз“ прецјењује Видовданску и зато је услов Града да пола Видовданске треба да врате Граду, а да се други дио може ријешити кроз замјену земљишта.

-Смтарамо да треба да пристану на то и да онда можемо да разговарамо. На овај начин би три четвртине спасили и могао бих рећи да бисмо тиме ријешили случај „Аутопревоза“ – навео је градоначелник.

Подсјећамо, 13. априла одгођено је принудно извршење предаје земљишта предузећу „Аутопревоз“, када су се суграђани окупили да заједно са представницима градске администрације штите имовину Града. Нова деложација је најављена за 15. август.