Иако је мањи број заражених, епидемиолошка ситуација и даље захтијева опрез

Tренутна епидемиолошка ситуација у Бањој Луци је и даље несигурна, али уз мањи број пацијената који су позитивни на корона вирус, у односу на новембар и децембар прошле године.

-Бројке су и даље такве да захтијевају опрез, те су позвани грађани да наставе поштовати све препоручене мјере. Права слика у вези са бројем заражених биће јаснија за десетак дана, с обзиром на овај период празника и слава – речено је током данашње сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Наредна сједница штаба заказана је за 1. фебруар, када ће се размишљати о приједлогу ублажавања мјера које се односе на извођење музике уживо у угоститељским објектима.

Такође на сједници је речено да ће надлежни инспекцијски органи изаћи на терен по пријавама грађана за оштећења на имовини настала током недавног потреса.

Штаб је информисан да ће у наредном периоду Град Бања Лука помоћи обнову тешко страдалих општина у посљедњем земљотресу у Републици Српској и Хрватској.

Штаб за ванредне ситуације, данас је засиједао у новом сазиву. Одлуком о именовању чланова Градског штаба за ванредне ситуације, за команданта штаба именован је градоначелник Драшко Станивуковић, за замјеника команданта Владимир Грујић, шеф Кабинета градоначелника, док је за начелника штаба именован Драган Бабић, шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионално територијално ватрогасно-спасилачке јединице.

Остали чланови штаба су: Манојло Тепић, члан штаба за мобилизацијске послове и обуку; Славко Давидовић члан штаба за склањање људи, материјалних и других добара, заштиту и спасавање из рушевина; Мирослав Малинић, члан штаба за заштиту и спасавање од пожара; Синиша Штрбац, члан штаба за збрињавање угрожених и настрадалих и евакуацију; др Невена Тодоровић, директор ЈЗУ „Дом здравља“ Бања Лука члан штаба за прву медицинску помоћ, противепидемиолошку заштиту, радилошко-хемијско-биолошку заштиту и асанацију; Миле Лазендић, члан штаба за заштиту од поплава, спасавање на води и под водом и снабдијевање водом; Горан Мишић члан штаба за заштиту и спасавање животиња, биља и намирница животињског и биљног поријекла и заштиту животне средине; Раденко Стакић, члан штаба за заштиту од удеса, експлозија, и за сарадњу са полицијом, те Невена Шљивић члан штаба за снабдијевање града електричном енергијом.

Галерија фотографија: