Poziv zdravstvenim ustanovama da se upišu u Registar

Odjeljenje za društvene djelatnosti poziva zdravstvene ustanove sa područja Banje Luke da se do 25. jula upišu u Registar zdravstvenih ustanova koji vodi resorno ministarstvo, a radi potrebe izrade prijedloga Plana mreže zdravstvenih ustanova na teritoriji grada.

Naime, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zatražilo je od Grada Banja Luka da pristupi proceduri izrade Plana mreže zdravstvenih ustanova na teritoriji naše jedinice lokalne samouprave, uvažavajući djelatnosti i kapacitete postojećih zdravstvenih ustanova.

Kako bi Skupština Grada donijela Odluku o usvajanju Plana mreže zdravstvenih ustanova na teritoriji grada Banje Luke za period 2023-2028. godine, potrebno je da sve zdravstvene ustanove koje djeluju na teritoriji grada, budu upisane u Registar zdravstvenih ustanova, koji vodi resorno ministarstvo.

Pozivamo sve zdravstvene ustanove koje nisu evidentirane u Registru Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, da to učine u najkraćem roku (najkasnije do 25. jula 2023. godine), a kako bi nadležno odjeljenje Gradske uprave pristupilo izradi prijedloga Plana mreže zdravstvenih ustanova na teritoriji naše jedinice lokalne samouprave i isti dostavilo Skupštini Grada Banja Luka na usvajanje.

U nastavku pogledajte:
Registar zdravstvenih ustanova koji vodi Ministarstvo
Obavještenje zdravstvenim ustanovama
Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja registra zdravstvenih ustanova