Mandić o projektima vodosnabdijevanja: Uprkos zimskim uslovima, napreduju radovi na izgradnji vodovodne mreže

Godinama smo pokušavali da dođemo do rješenja za problem vodosnabdjevanja Donjih Kola i nadamo se da će ovog ljeta mještani u ovom dijelu našeg grada konačno dobiti vodu.

Poručio je ovo ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove Boriša Mandić, govoreći o projektima vodosnabdjevanja koji se finansiraju kreditnim sredstvima EBRD-a.

Istakavši da, iako je projekat izgradnje vodovoda u Donjim Kolima jedan od najvećih, vodovodna mreža se gradi i u drugim selima na platou Manjače, u selu Racune, ali i u Gornjim Priječanima.

Mandić je dodao da se pitanje vodosnabdijevanja rješava i u Verićima, Bronzanom Majdanu, Dragočaju, Trapistima, Jagarama i Golešima, kao i da su u toku radovi na izgradnji kanalizacije u naseljima Lauš, Pobrđe i Kuljani.

-Imamo dosta dobru saradnju sa izvođačima, koristimo povoljne vremenske uslove, nismo prekidali, iako je zimski period, tako da je dinamika izvođenja radova – zadovoljavajuća –  rekao je on.

Mandić je podsjetio da je projekat “Voda 1” završen u potpunosti, “Voda 2” oko 50% dok je realizacija projekta  „Voda 3” kroz koji će biti riješene nakritičnija naselja počela prošle godine.