Нова оаза за одмор уз Врбас: Ускоро изградња плаже у Српским Топлицама

 Још једно дајак пристаниште биће саграђено на новој плажи у Српским Топлицама

Још једно дајак пристаниште биће саграђено на новој плажи у Српским Топлицама

Град Бања Лука ће ускоро започети са градњом нове плаже у Српским Топлицама, тако да ће грађани добити још једну уређену оазу за одмор уз Врбас.

Ову инвестицију, процијењене вриједности око 450.000 КМ, Град ће реализовати са компанијом „М:тел“.

Како су појаснили из Одјељења за комуналне послове, уређење обале Врбаса на овој локацији заснива се на задржавању постојећих амбијената уз додатне интервенције које се огледају у постављању мобилијара и додатних (мобилних) садржаја. Од нових планираних садржаја ту су: кафе бар у виду мобилног контејнера, док уз ријеку, пристаниште за дајаке у виду степеница, нова обалоутврда на мјестима гдје је нема, бетонске лежаљке, клупе и столови за пикник, сто за стони тенис, тушеви, чесма, канте за отпатке, мобилне тоалет кабине, кабине за пресвлачење и др.

-Управо уређење и очување ријеке Врбас је градска администрација поставила као један од приоритета када су у питању инвестициони пројекти – истиче овлаштени потписник у Одјељењу за комунале послове Бориша Мандић, додајући да је прије неколико дана стављено у употребу и прво дајак пристаниште у Бањој Луци, изграђено на популарној плажи „Абација“.

-Ово градско купалиште код Зеленог моста је највеће и посвећује му се посебна пажња. Осим редовног кошења и одржавања, на Абацији су прошле године, након неколико десетина година, замијењени тушеви и ставили смо нове пред крај љета који ће овог љета бити искориштени у пуном капацитету. Тамо имамо и спортска и дјечија игралишта, те клупе за одмор – казао је Мандић.

Иначе, како је навео – сва градска купалишта се посебно одржавају као јавне зелене површине и косе више пута годишње у складу са расположивим буџетом.

-Уколико примијетимо да се суграђани окупљају у већем бројем на неким локацијима и те локације покосимо и уредимо – закључио је Мандић.