Велика заинтересованост: Близу 500 родитеља предало захтјев за суфинансирање боравка у приватним вртићима

 Фото архива

Фото архива

Близу 500 родитеља предало је захтјев за суфинансирање трошкова услуге боравка дјеце у приватним вртићима.

Имајући у виду да је предаја захтјева започела половином априла, дневни број захтјева показује да за овај вид подршке Града родитељима – влада велико интересовање.

Зорица Вујмиловић, чија кћерка похађа приватни вртић, каже да јој је као родитељу троје дјеце значајна ова подршка Града.

-За моју кћерку није било мјеста у државном вртићу тако да похађа приватни. И ова подршка итекако значи,а посебно је важна оним родитељима којим имају више дјеце – казала је она.

Наиме, Бања Лука је први град у историји Републике Српске који суфинансира боравак дјеце у приватним предшколским установама.

У Одјељењу за друштвене дјелатности потврдили су да се запримљени захтјеви одмах обрађују, односно провјерава се испуњеност услова и израђују рјешења која ће бити уручена подносиоцима захтјева.

Уплате родитељима ићи ће почетком мјесеца за претходни мјесец. Када се родитељима одобри захтјев за суфинансирање, то ће важити све док не дође до неке промјене односно до престанка боравка дјетета у приватној предшколској установи, о чему ће Градску управу обавијестити предшколска установа.

Подсјећамо, захтјев за исплату новчане подршке, родитељи могу предати у Градској управи – у Пријемној канцеларији (соба 16) шалтер 1 или 2.

Уз попуњен захтјев, који родитељи могу преузети испред Пријемне канцеларије или са сајта Града, потребно је приложити сљедећу документацију:

  • Увјерење о пребивалишту за подносиоца захтјева;
  • Копија картице текућег рачуна;
  • Потврда да дијете не може да се упише припадајућем вртићу по мјесту становања у ЈУ „Центар за предшколско васпитање и образовање“ из разлога недовољног капацитета;
  • Уговор са приватном предшколском установом са територије града Бање Луке.

У наставку преузмите:

ПРАВИЛНИК

ОБРАЗАЦ