Исплата прве студентске стипендије у фебруару

Сви студенти првог циклуса студија, који су остварили право на стипендију, прву исплату ће добити током фебруара.

Наиме, Одјељење за друштвене дјелатности већ је завршило са обрадом захтјева, а с тим у вези, прва рјешења о стипендирању студената уручио је јуче градоначелник Драшко Станивуковић, али са исплатом се чека из оправданих разлога.

-Са исплатом се чека и због конкурса који објављује Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, јер је велики број студената конкурисао на оба мјеста, али могу примати само једну стипендију. Тек кад се студенти писменим путем изјасне за коју ће се стипендију опредијелити, градску или републичку, можемо припремати спискове и почети са исплатом – рекла је овлашетни потписник у Одјељењу за друштвене дјелатности Данијела Кајкут.

Подсјећамо, стипендије према социјалном статусу и за успјеху на студију износе по 130 КМ,  а за дефицитарна занимања 250 КМ.

Oд укупно 396 запримљених захтјева позитивно је ријешено 340 захтјева и то по основу успјеха 104 захтјева, за дефицитарна занимања 21 и према социјалном статусу 215 захтјева студената.

Из ресорног одјељења напомињу да се, од укупно обезбијеђених средстава у буџету Града за стипендирање у износу од 1.6 милиона КМ, на студентске стипендије издваја једна трећина, односно 467.200 КМ.