Позив за субвенције за побољшање пољопривредног земљишта

Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука расписао је јавни позив за расподјелу средстава прикупљених од накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе за 2021. годину.

-Основни циљ додјељивања средстава, прикупљених по основу промјене намјене пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе су повећање ораничних површина и привођење земљишта култури, кроз мјере оспособљавања и уређења пољопривредних земљишта која су деградирана, запуштена, која су лошијег квалитета или су неплодна, поправка и побољшање плодности земљишта, спровођење противерозивних мјера или мелиорације пољопривредног земљишта слабијег квалитета и спровођење поступка комасације – наведено је у саопштењу Центра за развој пољопривреде и села.

Конкурсне пријаве за додјелу средстава потребно је доставити лично у службене просторије Центра за развој пољопривреде и села и то радним даном од 80.00 до 15.00 часова, или путем поште на адресу: Војводе Момчила 10,12 и 16, Бања Лука.

Јавни позив је отворен од 1. до 30. децембра 2021. године, а јавни позив и пратећу документацију можете да преузмете овдје.

 Фото илустрација

Фото илустрација