Градоначелник присуствовао откривању Спомен-кипа Споменку Гостићу

Градоначелник Драшко Станивуковић присуствовао је данас литургији у манастиру Светог Николе на Озрену, након чега је откривен и Спомен-кип најмлађем одликованом борцу Војске Републике Српске Споменку Гостићу. 

-Велико је задовољство бити данас овдје, посебно због чињецице да сам имао прилику да од самог почетка учествујем у реализацији ове идеје, овог спомен-кипа који говори да је Споменко ипак на вјечној стражи – рекао је градоначелник. 

Он је истакао да нас овај херојски чин малог Споменка учи да је отаџбина изнад свих нас и да у отаџбини увијек треба да останемо, без обзира колико је тешко. 

-Он је у тим тешким временима, упркос позиву да оде у Француску, остао на свом Озрену чувајући Републику Српску и то је важна порука која треба све нас да обавезује да овдје остајемо и да се боримо за истинске и праве вриједности-казао је градоначелник. 

Он се захвалио Милету Савићу који је зачео ову идеју, прво кроз књигу и филм, а данас и и кроз споменик који ће овдје на Озрену да стоји и свједочи о нашој страдалној историји из које треба да извучемо важне поруке.