Radojičić položio vijence povodom Dana Republike

Povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, položio je danas vijence na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci. Kao član delegacije Saveza opština i gradova RS, Radojičić je položio vijence i na spomenik palim borcima NOR-a u centru grada i na Spomen-kosturnicu na Novom groblju. Vijenac je položen i na grobnicu 12 banjalučkih beba.

Vijence su danas, povodom Dana Republike, položili i najviši zvaničnici Republike Srpske, te predstavnici Srpske u institucijama BiH.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, tim povodom, rekao je da je patriotizam srpskog naroda dokazan upornim zahtjevom da se 9. januar, i pored poznatih okolnosti, slavi kao Dan Republike, institicionalno i brojnim svečanostima.

-Republiku slavimo u čast mira i slobode ovog naroda koji je to stvorio. To je bio odraz slobodarske težnje mnogih generacija na ovom prostoru kroz vijekove i ovdje se razvija jedan novi patriotizam, prema Republici Srpskoj – rekao je Dodik nakon polaganja vijenaca, te naglasio da se sa posebnim osjećanjem dočekuje ovaj dan.
-Cijela Republika Srpska je usmjerena ka tome da ovaj dan obilježimo na najbolji mogući način, sa nizom protokolarnih i svečarskih aktivnosti – naveo je predsjednik Dodik.