Уређење најстарије хидроелектране и моста: Траписти постају нова туристичка дестинација

Бања Лука ће ускоро у насељу Траписти добити нову туристичку дестинацију, у којој ће сви посјетиоци моћи да уживају у чарима Врбаса, зеленила и бањалучког пива.

Ради се о идеји да Траписти добију нови изглед како би овај дио Бање Луке оживио и вратио стари сјај, тако што ће се уредити мост у Трапистима и обновити простор гдје је некада била прва хидроелектрана на Балкану.

Идеју о уређењу овог дијела Бање Луке, Град ће реализовати у сарадњи са Бањалучком пиваром.

– Од овог моста желимо да створимо примамљиву туристичку дестинацију у склопу које ће Бањалучка пивара изградити угоститељски објекат и продавати наш најпознатији бренд, те на тај начин носталгичне Бањалучане, али и туристе вратити у период када су Траписти били најразвијенији – поручио је градоначелник Бање Луке, Драшко Станивуковић.

Према његовим ријечима, договорено је да ће Град Бања Лука у овој години завршити потребну документацију, док ће се у идућој години издвојити средства потребна за реконструкцију моста.

Након тога, Град ће заједнички са Бањалучком пиваром кренути у реализацију пројекта који ће допринијети да још једна локација од историјског значаја добије нови изглед.

Током посјете Бањалучкој пивари, градоначелник Бање Луке је са својим сарадницима обишао погоне фабрике, која ствара један од најпознатијих брендова нашег града, а тим поводом је са руководством разговарао о потенцијалном проширењу и новим радним мјестима.

 Фото архива

Фото архива