Почело асфалтирање пута за Мотике

Први слој асфалта постављен је ових дана на дионици саобраћајнице од Петрићевца према Мотикама, у оквиру радова на изградњи једног од највећих овогодишњих пројеката саобраћајне инфраструктуре, вриједном два милиона КМ.

Ових дана почело је постављање првог слоја асфалта, на првој дионици пута за Мотике који је у изградњи, од тзв. Жутих зграда до Банијске улице, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

  • Захваљујући повољним временским приликама, ових дана се поставља први слој асфалта до Банијске улице и настављају даљи радови на изградњи ове саобраћајнице пута- казао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

И на другој дионици пута, од Банијске улице до „Павловић турса“ у току су припреме за асфалтирање. Тренутно, на овој дионици изводе се  радови на ископу материјала, а за неколико дана ће се, по информацијама од извођача радова, почети са постављањем ивичњака за пјешачке стазе и припремама за асфалтирање.

Радови на изградњи 1,2 километра саобраћајнице отворени су крајем марта ове године, у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“. Гради се модерна саобраћајница ширине шест метара, са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом, новим водоводом као и јавном расвјетом.

Досадашња саобраћајница у Улици краља Александра је била неусловна и дотрајала, те је одлучено да се иде у потпуну реконструкцију односно изградњу нове саобраћајнице.

-Због изградње нове саобраћајнице, велики терет пролази околним улицама, као што су Банијска и Љевчанска, због чега смо одлучили да по завршетку изградње пута за Мотике обновимо и ове улице- указали су из Одјељења за саобраћај и путеве.