ReLOaD projekat: Poziv članovima organizacija civilnog društva

Grad Banja Luka poziva zainteresovane članove organizacija civilnog društva (OCD) koje imaju sjedište na području grada Banje Luke  da se prijave za učešće u procesu evaluacije dostavljenih prijedloga projekata u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD).

Javni poziv za projektne prijedloge organizacija civilnog društva je objavljen 27. maja i traje do 8. jula 2019. godine. Kako bi se proces evaluacije projektnih prijedloga odvijao transparentno, potrebno je osigurati učešće jednog predstavnika organizacija civilnog društva.

Prema pravilima u istom ne smiju učestvovati članovi organizacija civilnog društva koje su dostavile svoje prijedloge projekata na javni poziv i/ili bili partneri drugim organizacijama civilnog društva na istom javnom pozivu. Ukoliko se utvrdi da je predstavnik OCD koji je član komisije za evaluaciju u vezi sa bilo kojim dostavljenim projektnim prijedlogom, ti projektni predlozi će biti diskvalifikovani.

Ovaj poziv je otvoren od 2. do 8. jula 2019. godine do 15.00 sati, a zainteresovani se mogu prijaviti putem adrese elektronske pošte: natasa.bastinac@banjaluka.rs.ba

Prijava treba da sadrži biografiju iz koje je vidljivo prethodno iskustvo kao i angažmani u OCD. Evaluacija dostavljenih projektnih prijedloga će biti obavljena sredinom mjeseca jula 2019. godine, a o tačnom datumu evaluacije odabrani kandidat će biti blagovremeno obaviješten. U slučaju da se prijavi više od jednog predstavnika civilnog društva, kandidata će odabrati predstavnici OCD sa područja grada Banje Luka.