Фестивал цвијећа од 31. маја до 2. јуна

Бањалучки фестивал цвијећа, биће одржан од 31. маја до 2. јуна на Тргу Крајине и Парку „Петар Кочић“, у оквиру „Прољећа у Бањалуци“.

Из Одјељења за комуналне послове истичу да ће на фестивалу учествовати излагачи који у својој понуди имају велики избор цвијећа, биљака, садница, цвијетних аранжмана, опереме за хортикултуру, као и декоративни садни материјал.

-Фестивал цвијећа, други по реду, добра је прилика да се наш град промовише као град зеленила, али је и додатни садржај како за наше суграђане тако и за туристе који се тог викенда очекују у великом броју с обзиром на то да се тада одржава и Ћевап фест – нагласили су из одјељења.

Предвиђено је да уз изложбу цвијећа, фестивал сва три дана буде продајног карактера, гдје ће посјетиоци имати прилику да купе цвијеће по сниженим цијенама, али и да добију савјете стручњака.

Фестивал ће за посјетиоце бити отворен од петка 31. маја у 10.00 часова.

Бањалучки фестивал обновљен је прошле године по узору на манифестацију, која се некада одржавала у нашем граду и била је позната и цијењена на територији цијеле бивше Југославије.