Нови кружни токови код „Мљекаре“ и у Обилићеву

Изградња још двије мање, монтажне кружне раскрснице, на локацијама у Росуљама и Обилићеву, требало би почети овог прољећа, након што је ових дана расписана јавна набавка за извођача радова, саопштено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

Како је планирано, нови кружни токови биће изграђени на укрштању улица Младена Стојановића и Триве Амелице код „Мљекаре“ и на Обилићеву на укрштању Источног транзита са Крфском улицом.

Оба кружна тока биће изграђена са уклапајућим монтажно-демонтажним елементима, уз мање грађевинске радове.

-Код „Мљекаре“, прво ће бити уграђен нови асфалтни слој јер је постојећи оштећен и појавили су се колотрази. Како је планирано, саобраћајни ток из смјера зграде Владе РС са уклапајући ивичњацима биће одвојен прије уласка у саму кружну раскрсницу, а сам кружни ток имаће једну саобраћајну траку – навели су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Када је ријеч о кружном току на Обилићеву, нагласили су да ће и он имати важну функцију у саобраћајној мрежи града с обзиром на то да се ових дана очекује и почетак радова на наставку изградње Источног транзита до стадиона ФК Напријед.

-То ће са завршетком изградње новог моста на локацији Зеленог моста, генерисати значајан саобраћај, те се очекује да ријеши укрштање саобраћајних токова на Источном транзиту и оних који долазе из смјера Градског моста, као и локалних саобраћајних токова унутар самог насеља. Овај кружни ток, за разлуику од оног код „Мљекаре“, имаће двије саобраћајне траке – казали су из ресорног одјељења. Додали су да ће се у оквиру ове раскрснице посебна пажња обратити и на уклапање бициклистичких трака и стаза.

Процијењена вриједност радова на обје кружне раскрснице износи око 70.000 КМ.

 Фото архива

Фото архива

Нови кружни токови са „Путевима РС“

Градска управа и „Путеви РС“ потписаће сљедеће седмице споразуме о изградњи још три нова кружна тока, и то код „Леснине“, затим на укрштању Улице Књаза Милоша и Булевара Милутина Миланковића, док је трећи планиран на укрштању Улице Бранка Поповића и Пута српских бранилаца.