Градоначелник обишао радове на изградњи позорнице у Горњој Пискавици

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Градоначелник Драшко Станивуковић са сарадницима обишао је данас радове на изградњи позорнице у Горњој Пискавици.

Како је казао градоначелник, управо је Пискавица домаћин значајних манифестација, односно Козара етно фестивала и Зимског прела, а управо „Зимско прело“ ће бити одржано за неколико дана, тачније 24. фебруара у Горњој Пискавици.

-Долазе нека нова времена, али нама ваља чувати традицију. Ова манифестација је од великог значаја, која говори како чувамо традицију и обичаје. „Зимско прело“ представља једну од најзначајнијих манифестација које чувају нашу традицју и обичаје, а која ове године навршава великих 20 година. Она је коријен и других манифестација попут Козара етно фестивала и Поклада. У то треба да улажемо. Годинама долазим овдје, требала је ова позорница – казао је градоначелник.

Нагласио је како је срећан што је градска администрација имала прилику да испуни дугогодишњу жељу мјештана, а то је управо ова позорница која ће допринијети расту и додатној афирмацији овог културног догађаја у Бањој Луци.

-Град Бања Лука мора да ради са савјетом мјесне заједнице, то су људи који су започели овај догађај и њих морамо да слушамо. Радови иду добром динамиком, вријеме нас је послужило. Дакле, ово јубиларно „Зимско прело“ биће заиста спектакуларно и ова манифестација имаће међународни карактер – рекао је градоначелник.

Поручио је како ће радови бити завршени у наредних 15 дана, када ће све бити спремно за 24. фебруар и „Зимско прело“ које ће бити одржано по 20. јубиларни пут у Горњој Пискавици.

Посјету је искористио како би и са мјештанима ове мјесне заједнице поразговарао о другим приоритетима.

-То је прије свега водоснабдијевање. Додатно, важна је и реформа јавног превоза, што ће значити за Пискавицу – рекао је градоначелник.

Предсједник савјета мјесне заједнице Пискавица, Горан Кнежевић рекао је како му је изузетно драго јер је са сарадницима и мјештанима успио да кандидује многе ствари, а за шта је Градска управа имала слух.

-Имамо покривено 70 одсто водонабдијевања у Горњој Пискавици, рјешаваћемо ових 30 одсто, а то су висинске зоне. Желим да захвалим градоначелнику на обећању за изградњу бине. Причаћемо и додатно о приоритетима – истакао је Кнежевић.

Подсјећамо, манифестација „Зимско прело“ је манифестација коју је започела Туристичка организација Бање Луке, али је ускоро све преузела Мјесна заједница Горња Пискавица, уз помоћ ТОБЛ-а, Градске развојне агенције и Центра за развој села.

Ове године на јубиларно „Зимско прело“ долазе гости из Словеније, Рошња и учествоваће у програму.