Почели радови: Градоначелник представио највећу кружну раскрсницу и нови парк у којем ће бити и споменик Твртку I Котроманићу

Почела је изградња кружне раскрснице између „Екватора“ и тврђаве Кастел, уз изградњу парка. Саобраћај ће се кружно одвијати улицама Здравка Челара, Теодора Колокотрониса, Тржничка и Краља Петра I Карађорђевића.

-Ово ће бити највећа кружна раскрсница и прелијепи парк, пети који градимо у овом мандату. У парку, који ће се налазити између тврђаве Кастел и књижаре “Култура, биће постављен споменик српском владару Твртку I Котроманићу, трајно и са свим потребним дозволама. Ово ће бити  нова Бања Лука – поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Истакао је да ће за само 45 дана бити завршена кружна раскрсница, а у наредним мјесецима и овај величанствени парк.

-Снови о Бањој Луци као европском граду постају реалност – закључио је градоначелник.

Ово је једна од низа мјера и активности за побољшања одвијања саобраћаја у централној градској зони. У оквиру ових мјера у току је и изградња кружне раскрснице на укрштању улица Книнска – Булевар цара Душана. Наведени радови представљају почетак имплементације мјера на успостављању једносмјерног режима одвијања саобраћаја у центру града.

Видео погледајте ОВДЈЕ.