„Ћевап фест“ у бројкама: 20.000 посјетилаца, 13.000 порција

Више од 20.000 Бањалучана и туриста из региона посјетило је претходни викенд други Ћевап фест, чиме је ова манифестација, и званично, оборила рекорде, као најмасовнији догађај у овој години, указују прве процјене градских служби.

Поред туриста, који су уживали у надалеко познатој бањалучкој делицији, разлога за задовољство имале су и градске ћевабџије, које су за два дана трајања ове манифестације, по првим подацима, испекли око 13.000 порција ћевапа.

Градски званичници најављују да ће ова манифестација постати традиционалан догађај, те истичу да ће се и у наредним мјесецима снажно радити на анимирању туриста из региона, којима Бања Лука, како кажу, може много тога да понуди.

Шеф кабинета градоначелника Милан Грубор истиче да је опредјељење градских власти да шире мреже оваквих и сличних манифестација, са основним циљем снажнијег позиционирања Бање Луке на регионалној туристичкој мапи, али и својеврсног отварања града.

– Догађаји иза нас, попут Ћевап феста, Фестивала цвијећа и низа других манифестација, пружила су потврду да идемо у добром правцу кад је ријеч о стратешком опредјељењу о Бањој Луци као „отвореном и пријатељском граду“. Поучени овим искуством, и у наредним мјесецима активно ћемо радити на томе да наш град постане знатно посјећенији него што је то сада био случај. Прве процјене туристичкх и угоститељских радника, који посљедњих дана биљеже јако добре статитике, дају нам подстрек да наставимо у овом правцу – рекао је Грубор.

Све прољетне манифестације у граду, њих педесетак, обједињене су ове године под заједничким именитељем „Прољеће у Бањалуци“, као својеврстан градски туристички производ.

У данима пред нама очекују нас бројни догађаји у оквиру „Прољећа у Бањалуци“, међу њима и дуго најављивани Мото фест, Виносаур и, као новост, витешке борбе на Кастелу.