„Ћевап фест“ оборио све рекорде: „Плануло“ више од 13.500 порција!

Током „Ћевап феста“, градске ћевабџије испекле су близу 13.500 порција ћевапа, а према процјенама овај, јединствени гастро – фестивал протеклог викенда посјетило је око 20.000 Бањалучана и туриста.

Задовољни су и организатори и ћевабџије, њих девет, како је протекла тродневна манифестација, поготово што им ни временске прилике нису ишле на руку.

-Интерес наших суграђана, али и значајан број туриста који су протеклог викенда дошли у Бању Луку због „Ћевап феста“, указује на то да је манифестација постала већ препознатљива и да треба да наставимо у том смјеру. Ове бројке, такође, потврдиле су да се ради о једном од најмасовнијих гастро фестивала у БиХ, са перспективом да у будућности постане регионално познато окупљање  – поручују организатори.

Од укупног броја проданих порција ћевапа, током три дана фестивала – највише их је, по очекивањима, припремила и продала најпознатија градска роштиљница – „Код Мује“, а у стопу их прате „Златна круна“, „Биљана“ и „Стари рецепт“. Разлога за задовољство имали су и остали учесници – „Замола“, „Мира М“, „Лимун жут“, „Друга прича“ и „Аквана“.

Ову манифестацију организовали су Градска управа и Туристичка организација, с циљем популаризације бањалучког ћевапа, аутохтоне делиције нашег града. Догађај су помогли и бројни спонзори, предвођени: Кока колом, Бањалучком пиваром, Млијекопродуктом и Витинком.